Nome Flyklubb

Lunde Flyplass

Lunde Airport ENLU

Publisert: 01. okt. 2020 av Nome Flyklubb

Lunde Flyplass ligger parallellt med Fv. 359 vest for Nomevann, med bil ca. 2 km fra Lunde sentrum og ca. 8 km fra Ulefoss. Det er enklest å komme dit med bil eller fly, men det er også mulig å ta tog og buss til Lunde. På sommeren kan man også reise til og fra Lunde med en av kanalbåtene på Telemarkskanalen.

For english users, use Jeppesen VFR chart for Lunde/Nome (ICAO: ENLU) and get PPR by e-mail

Dersom man kommer med bil fra Ulefoss er flystripen synlig fra Fv. 359 på høyre side rett etter at man har passert Nomevann. Telemarkskanalen går på nordsiden av flyplassen. Selve flystripa i Lunde er 700 meter lang med gress. Med sikkerhetsområdet i begge ender er den totale brukbare lengden for landing og avgang på gressbanen ca. 950 meter. Banen brøytes IKKE vinterstid, noe som betyr at seilflyaktiviteten kun foregår når snø og vårløsning ikke er tilstede. Vinterstid er banen følgelig normalt stengt, med mindre man har skiunderstell på flyet sitt. 


Nome Flyklubb er konsesjonshaver for Lunde Flyplass og det kreves PPR (forhåndstillatelse) for å få fly på plassen med besøkende fly. Hovedgrunnen til dette er de varierende baneforholdene på gresstripa, da spesielt vår og høst, men også generelt etter nedbør. Lunde Flyplass er hjemmebasen til Nome Flyklubb og det er mye seilflyaktivitet i alle helger mai-oktober, fellesferie og enkelte kvelder i uken. Motorflyet til klubben går hele året.
Google kart til Lunde Flyplass »


På MyPPR.no søker du om PPR og finner all nødvendig flyplassinformasjon som MÅ leses før bruk av Lunde Flyplass:
Modellflystripen

Det er Nome Modellflyklubb som har alt hovedansvar for modellflyging på Lunde flyplass. Modellflyging på Lunde Flyplass skal IKKE forekomme uten at man innehar medlemsskap i Nome Modellflyklubb samt har signert på gyldig brukerkvittering. For spørsmål om modellflyging på Lunde flyplass, forespørsel om medlemskap, eller andre modellflyrelaterte hendvendelser, skal Nome Modellflyklubb kontaktes. Nome Modellflyklubb sin Facebook-side


ENLU - arkivbilder (archivephotos)

← TilbakeNome Flyklubb
Besøksadresse: Nomevegen 426 - Lunde i Telemark
E-post: post@nomeflyklubb.no
Org. nr: 986 716 297
Betaling til VIPPS skjer via nummer: 115925

Følg oss på Facebook og Instagram:

 Tekst og bilder © Nome Flyklubb 2009 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4