Nome Flyklubb





Flyging og dugnad til søndag

Det nærmer seg slutten på årets sesong. Det har vært mye aktivitet i år og vi avslutter det hele på Lunde til søndag. Sett deg opp på kalenderen vår hvis du vil fly. Det er værforbehold og mannskapsforbehold, så sjekk kalenderen før søndagen. Vi prøver oss også på en dugnad denne dagen.

Publisert: 02. nov. 2010 0

GPS og L-NAV håndbøker

Brukermanualene for GPS'ene vi har i seilflyene ligger nå ute på nett. Når vi etterhvert neste år satser på strekk i klubben så er det utrolig nyttig å lære seg disse. Så derfor, ta deg tid til å lese litt i vinter! Bøkene ligger på våre medlemssider.

Publisert: 02. nov. 2010 0

Egil har bestått oppflygingen!

Det har vært en strålende helg værmessig, og søndag var ingen unntak. Vi fikk gjennomført oppflyging med Egil Roland, som med ferskt flygebevis nå endelig kan lære seg å fly seilfly på ordentlig! Gratulerer Egil!

Publisert: 24. okt. 2010 0

Mus og minusgrader

Når det er rim på gresset, og musa fortsatt sitter og gnager på tekstiler i flyet idet man tar av hood trekket, da vet man at sesongen snart er over! Vi trosset likevel minusgradene, slapp musa ut, og fikk nyte høstfargene i et utrolig stille flyvær.

Publisert: 16. okt. 2010 0

Flytelefonisertifikat

Har du lyst til å ha flytelefonisertifikat før neste sesong? Isåfall vurderer vi i høst/vinter å samles for felles støtteundervisning i flytelefoni, med mål om å lettere få unnagjort brevinnsendingene. Deretter blir det oppmelding til teoretisk eksamen, før vi til slutt må testes praktisk.

Publisert: 14. okt. 2010 0

Condor Seilflysimulator - en flott vinteraktivitet.

Det er ikke så veldig lenge igjen til flysesongen er over i Lunde, og da kan det være interessant for mange av oss å fly og konkurrere i den meget realistiske seilflysimulatoren Condor. Et par ildsjeler fra Os flyklubb har satt opp en egen server, og der vil det bli flyging hver tirsdag kl 21:00 fremover. Bli med!

Publisert: 13. okt. 2010 0

Helgen avlyst - store nedbørsmengder

På grunn av de enorme nedbørsmengdene de siste dagene så står det dårlig til med banen vår. Svært store vanndammer har lagt seg på banen og vi har derfor ikke noe annet valg og må avlyse helgens aktviteter der oppe. Det er meldt godvær til uken og vi håper at vi kan få til noe neste helg isteden.

Publisert: 08. okt. 2010 0

Utfordringer etter seilflykonferansen

Seilflykonferansen ble avholdt i helga oppe på Storefjell. Anders og Frode tok turen for å representere Nome flyklubb. De sitter igjen med litt bredere innsikt i hva vi må forholde oss til i årene som kommer, og hvilke utfordringer vi har på klubbplan, samt nasjonalt. Seilflynorge har en negativ trend i medlemsmassen, og derfor er det helt klart på tide med forandringer.

Publisert: 04. okt. 2010 0

Samling for norges yngste piloter

Seilflyseksjonen ønsker alle piloter som er født i 1985 eller senere velkommen til juniorsamling på Ole Reistad Senter på Elverum helgen 8.-10. oktober 2010. Er du i gang med seilflyging, har elev- eller flygebevis og har lyst til å satse videre, er dette samlingen for deg!
Søknadsfrist er 5 oktober.

Publisert: 27. sep. 2010 0

Frode har vært på IK-2 kurs

Frode deltok på IK-2 kurs på Starmoen forrige helg. Kun formaliteter gjenstår før han nå er oppgradert til instruktør klasse 2. Dette er en stor fordel for klubben, ettersom vi nå har to instruktører som kan ta PFT-flyging, samt ta solo- og skolesjekk.

Publisert: 26. sep. 2010 0

Nordavind fra alle kanter!

Vindpølsa fikk ikke helt bestemt seg idag, men med nordlige trekk ble det fløyet 10 starter fra bane 11. To slepekusker var på plass og fikk sin første smak av seilfly.

Publisert: 26. sep. 2010 0

Det er meldt strålende vær til helgen

Det er meldt strålende vær til helgen og søndag setter vi av til flyging på Lunde flyplass. Vi har slepeflyger og instruktør på plass i tillegg til flere elever. Det ryktes at de nye slepeflygerne fra Kristiansand tar turen for å fly sine seilflystarter slik at de kan få slepeutsjekken sin.

Publisert: 23. sep. 2010 0

Invitasjon til Seilflykonferansen 1.-3. oktober

Ny frist for påmelding til seilflykonferansen er satt til onsdag 15 september. Seilflykonferansen foregår 1-3 oktober på Storefjell høyfjellshotell ved Klanten. Dette er både moro og lærerikt, og man får en flott innføring i nye gadgets og ikke minst nye regelverk og krav som er på trappene. Frode og Anders er allerede påmeldt. Bli med da vel!

Publisert: 13. sep. 2010 0

Ny flott flydag på Lunde flyplass

Det ble nok en fin dag på Lunde flyplass, da det søndag ble ni slep på stripa i Lunde. Lørdagen regnte bort så søndagen var kjærkommen for seilflygerne. Nome Flyklubb fikk også en ny seilflyelev denne dagen. Dermed er vi oppe på fire nye elever i år. Kjempe bra!

Publisert: 12. sep. 2010 0

Vil du ha en demotur i motorglideren?

Når seilflyene er parkert i ukedagene er det selvsagt vanskelig å få seg en tur i disse. Derfor finnes det et alternativ på Lunde flyplass som kan benyttes i ukene når det stort sett ikke er seilflyging. Motorglideren står i hangaren og den er tilgjengelige for intro/- demoturer i regi av klubben.

Publisert: 07. sep. 2010 0

Nok en fin helg på Lunde flyplass

Helgen som var ble en like fin helg som mange av våre andre topphelger i år. 20 slep i helgen i tillegg til mange turer med medlemmer som ville ha utsjekk på motorglideren. Egil Roland var blant helgens mest fornøyde med sine første soloturer. Kun 10 igjen til lappen.

Publisert: 07. sep. 2010 0

Superhelg på Lunde førstkommende helg!

Til lørdag planlegges det en stor flydag på Lunde flyplass. Seilflygerne vil prøve å få til en såkalt startdugnad der vi prøve å få så mange starter som mulig i løpet av dagen. Litt for å hjelpe klubben videre men også for vår egen del. Landingskonkurranse er obligatorisk! På kvelden, kl 19:00 feirer vi med en liten høstfest.

Publisert: 31. aug. 2010 0

Årets beste helg på Lunde?

Helgen på Lunde flyplass har skaffet mange seilflygere varige minner. Etter 32 slep, 2 ganger "første solo" flyging, 1 oppflyging, acroflyging og mange, mange timer i luften var alle på Lunde flyplass svært så fornøyde med helgen. Vi i Nome Flyklubb kan være stolt av utviklingen!

Publisert: 22. aug. 2010 0

Det er meldt strålende sol i helgen

Med andre ord, vi flyr. Alt er klart for lørdag, men søndag mangler vi slepeflyger. Dette antar vi løser seg raskt slik at det blir flyging begge dager. Været skal være knallbra begge dager og vi håper på å få et snev av sommer enda en gang før høsten nærmer seg.

Publisert: 20. aug. 2010 0

Regn og våt bane setter stopper for flyging

Det har vært svært dårlig vær denne uken og det ser ikke ut til å bedre seg med det første. Gårsdagens og dagens forsøk på flyging er avlyst. Men vi følger med på været og ser ann videre i uken. Følg med på vår kalender videre for nærmere info om de andre dagene.

Publisert: 17. aug. 2010 0

Stor aktivitet tross variabelt vær

Været var ikke helt med oss tirsdag kveld. Likevel ble det åtte slep og mange fornøyde ansikter. I tillegg til noen passturer så ser det også ut til at klubben har fått enda en ny seilflyelev.

Publisert: 11. aug. 2010 0

Vi flyr tirsdag kveld kl 17:00

Imorgen tirsdag 10. august klokken 17:00 så flyr vi igjen med både seilflyinstruktør og slepeflyger. 4 elever står på startstreken og er klare for mange slep. Velkommen til Lunde for en trivelig sosial kveld. Se forøvrig kalender for mer info om påmeldte.

Publisert: 09. aug. 2010 0

Noen som er klare for litt seilflyging?

Det begynner å bli noen uker siden seilflyene våre har blitt luftet. Vårt slepefly er som kjent tilbake og vi håper at vi kan få en fin august måned på Lunde flyplass. Vi anbefaller alle å sette seg opp på kalenderen slik at vi kan få tiltrukket oss både slepeflygere og instruktører.

Publisert: 06. aug. 2010 0

Motorflyet er igjen operativt

Motorflyet LN-AEW har idag kommet tilbake til Lunde flyplass og vi kan igjen kjøre igang med full aktivitet. Både for seilflygerne og motorflygerne. Derfor anbefaller vi alle å sette seg opp på kalenderen vår slik at vi får organisert flygingen. Til helgen er det meldt bra vær, så det kan være en fin start for oss.

Publisert: 28. juli 2010 0


← Tilbake


Nome Flyklubb
Besøksadresse: Nomevegen 426 - Lunde i Telemark
E-post: post@nomeflyklubb.no
Org. nr: 986 716 297
Betaling til VIPPS skjer via nummer: 115925

Følg oss på Facebook og Instagram:

 



Tekst og bilder © Nome Flyklubb 2009 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4